Loading...

  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 10:25

    مزاج شناسى و عطارى (4420 بازدید)

    دوستان گلم بيايد مزاج خودمونو بشناسيم و اگر خدايى نکرد مشکلى داريم با گياه دارويى مشکل خودمونو حل کنيم
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 10:29

    انواع مزاج ها
    استاد دانشگاه علوم اسلامي رضوي درباره انواع مزاج ها مي گويد: ۴ نوع مزاج کلي وجود دارد. ۲ مزاج گرم و ۲ مزاج سرد و ۲ مزاج خشک و ۲ مزاج تر است، ترکيب آن ها مزاج گرم و مرطوب، گرم و خشک و سرد و مرطوب و سرد و خشک را تشکيل مي دهد. ممکن است فردي از نظر گرمي و سردي معتدل باشد اما از نظر خشکي و تري زياد باشد. در اين جا مي گوييم که مزاج فرد تر است. در واقع مزاجي که بر ديگر مزاج ها غلبه دارد، تعيين کننده مزاج فرد است.
    بنابراين ۴ مزاج مفرد هم داريم که عبارت است از سرد، گرم، خشک و تر. فردي که مزاجش گرم و خشک است، صفراوي مزاج است. بدن اين دسته افراد حرارت زيادي دارد، پوستشان اغلب خشک است، اغلب لاغر هستند، عطش زيادي دارند، اگر فردي بداند مزاجش گرم و خشک است مي تواند در رژيم غذايي خود نکاتي را لحاظ کند؛ به عنوان مثال نبايد از ادويه زياد استفاده کند. زيرا ادويه حرارت بدن را بالا مي برد و در مقابل بايد از مواد غذايي سرد و مرطوب استفاده کند مثل کاهو، خيار، آلو. افرادي که مزاجشان سرد و مرطوب است، بلغمي مزاج هستند. بيشتر آن ها بدنشان سرد است و رطوبت زيادي دارد. اين افراد نبايد از ماست يا کاهو زياد استفاده کنند. در عوض بايد ادويه، گردو، دارچين، زنجبيل، خرما، زيتون بيشتر مصرف کنند.
    کساني که طبيعت گرم و مرطوب دارند افراد پرخون هستندو حجم خون در بدنشان بيش از حد معمول است و به همين دليل به راحتي چهره شان سرخ و برافروخته مي شود. زود عصباني مي شوند، گرمايي هستند، عرق زيادي مي کنند و حالت برافروختگي، کلافگي و سنگيني روي سينه دارند. در روايات آمده است که پيامبر(ص) فرمود: «حجامت کنيد قبل از آن که غليان خون شما را بکشد» غليان خون در واقع غلبه دم (خون) است و در اصطلاح به اين دسته از افراد دموي مزاج هم مي گويند. اين دسته از افراد بيشتر در معرض سکته قرار دارند و بايد غذاهاي سرد و خشک بيشتر بخورند. ترشي، سرکه، آبليمو، آبغوره، کاهو، عرقي جات خنک، شاه تره و کاسني براي آن ها مفيد است. مصرف گوشت براي دموي مزاج ها مفيد نيست زيرا خون بدن آن ها را زياد مي کند.
    حجامت براي کم کردن غلظت خون براي اين دسته از افراد بسيار مفيد است. در مواردي اين افراد به خون دماغ دچار مي شوند و در اين حالت بدن در واقع نسبت به پرخوني واکنش نشان مي دهد و خون را دفع مي کند.در مزاج سرد و خشک که سودا گفته مي شود هم نشانه هايي براي تشخيص وجود دارد بيشتر سودايي مزاج ها لاغر هستند، کف دست و پايشان عرق مي کند و به علت مزاج خود از نظر روحي- رواني دچار مشکل مي شوند. وسواس و ترديد زيادي دارند و ضعف حافظه پيدا مي کنند. سودايي مزاج ها نمي توانند به ديگران اعتماد کافي کنند و دايم تغيير عقيده مي دهند. نکته اين جاست که مصرف بسياري از فست فودها و غذاهاي آماده، سودا را زياد مي کند و شايد يکي از دلايل کم تحملي و پرخاشگري و ناهنجاري هاي رفتاري در نسل جوان، افزايش سوداي ناشي از تغذيه ناسالم امروزي باشد، بهتر است افراد سودايي خاکشير زيادي مصرف کنند و توت، گوشت گوسفند، ماهي، شربت سکنجبين را در رژيم خود بگنجانند و گوشت گاو و گوساله کمتر مصرف کنند.
    گاهي فردي مزاج ترکيبي دارد يعني پس از بررسي مشخص مي شود معده فرد سرد و کبدش گرم است. اين فرد اگر سردي بخورد ضعف مي کند و اگر گرمي بخورد پوستش ملتهب مي شود و پزشک بايد مزاج فرد را به طور دقيق مشخص و سپس تلاش کند او را طبق مزاج ترکيبي اش درمان کند. فراموش نکنيد که اساس سلامت در طب سنتي برقراري تعادل مزاجي است به نحوي که هيچ مزاجي بر ديگري غلبه نداشته باشد. حتي گفته مي شود فلسفه مرگ و پايان عمر در طب سنتي غلبه يکي از اين ۴ طبع بر ۳ طبع ديگر است.دکتر منتظر با اشاره به افزايش آگاهي مردم و پزشکان از طب سنتي و مزاج شناسي تاکيد مي کند: هنوز تا شرايط مطلوب و رواج طب سنتي به نحوي که مردم بتوانند کم ضررترين شيوه درماني را براي امراض خود به کار ببرند، فاصله داريم. البته براي مبارزه با مشکلاتي مانند چاقي يا بيماري هاي قلبي قبل از اطلاع رساني درباره طب سنتي بايد تلاش کرد تا مردم را نسبت به خطرات مصرف غذاهاي آماده و فست فودها آگاه کرد.
    مردم بايد خطرات ناشي از مصرف مواد افزودني و غيرمجاز را در مواد غذايي جدي بگيرند زيرا هر بيماري از معده شروع مي شود چنان که در طب اسلامي به نقل از پيامبر اکرم(ص) آمده است که معده خانه بيماري ها و پرهيز راس درمان است. در طب اسلامي تلاش مي شود اصول تغذيه سالم به بيماران گفته شود که در صورت رعايت اين نکات از بروز بسياري از بيماري ها پيشگيري مي شود
    تعريف انواع مزاج ها در طب سنتي
    در طب اسلامي، ايراني براي درمان بيماري و پيش گيري از آن بايد ابتدا انواع مزاج ها را شناخت و براساس اين شناخت به درمان بيماري پرداخت. متخصصان اين رشته ۴ نوع مزاج گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، و سرد و تر را بيان مي کنند و براساس اين به بيمار دارو و رژيم غذايي مناسب را تجويز مي کنند.متخصصان طب سنتي بر اين باورند که رژيم غذايي شامل فست فودها و غذاي آماده باعث افزايش سودا مي شود و شايد يکي از دلايل کم تحملي و پرخاشگري و ناهنجاري هاي رفتاري به دليل افزايش سوداي ناشي از تغذيه ناسالم امروزي باشد.
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 10:33

    افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسيم مي شوند: 1)افراد صفراوي مزاج 2) افراد سوداوي مزاج 3) افراد بلغمي مزاج 4) افراد دموي مزاج
    افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسيم مي شوند: 1)افراد صفراوي مزاج 2) افراد سوداوي مزاج 3) افراد بلغمي مزاج 4) افراد دموي مزاج
    صفراوي
    صفرا ترشحات كبد است كه رنگ آن زرد كه جزء آتش بوده گرم و خشك است و گرما زياد توليد مي كند.ph~8.5 است
    بيماري صفرا
    كساني كه صفرا زياد توليد مي كنند - سر درد - شقيقه نبض ميزند -زردي سفيدي چشم - سياهي رفتن چشم - سرگيجه - طعم دهانشان تلخ شده ترش كردن گلو وقتي صفرا داخل معده بيايد -تشنگي- سوزش جگر زير دنده راست آنها خيلي گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهاي آنها دچارخشكي بوده پوست سرشان ترك خورده و مي سوزد و بعنوان شوره و حتي ريشه مژه و دور پلك سوخته و پوسته پوسته مي شود - پوست زبر - رنگ ادرار زرد تيره -ابرو ميريزد - علاقه زياد به آب يخ و يخ - تند خو بهانه گير -موها تكه تكه ميريزد. - ديدن خواب هولناك افتادن از بلندي جنگ و ستيز
    علت:
    غذاهاي چرب و شيرين صفرا را زياد مي كند.
    غذاي مضر براي صفرا مزاج ها:
    پرخوري - بعد از غذاي مختصر دوباره غذا خوردن - آش رشته - ماكاروني سير (مطلقا نخوريد مزاج كبد گرم و تر است و سير تبديل به آتش شده و بيمار حالش بد مي شود)-شيريني
    درمان:
    انار و شاتوت بهترين دارو است - زرشك - تمشك - زردآلو - هلو - خيار كاهو - هويج - روغن زيتون - كنجد - سيب - گلابي - سوپ جو - كدو خورشتي - خوراك قارچ - كدو حلوايي - اسفناج - گشنيز - نخود فرنگي - عدس - ماش - جو دو سر - ليمو عماني
    سوداوي
    سودا سرد و خشك از جنس خاك و رسوب خون است و PH=6 است و در طحال توليد مي شود و طحال را فعال مي كند. PH خون بايد بالاي 7 باشد و اگر به 7 برسد به حالت اغماء و غش مي رود) اگر سودا زياد شود طعم دهان شور مي شود - بوي عفونت دهان و كابوس مي بيند و دچار افسردگي و خستگي - خود خوري - فكر زياد بدون آنكه بداند - لاغري - بي نشاطي - يبوست شديد هفته اي يك بار- مدفوع قيري و سياه - سوزش هنگام دفع ادرار - ادرار تيره خاكستري مي شود - حالت تهوع- حس تاريكي چشم و شب كوري - تيرگي رنگ پوست و صورت - سوزش معده- خارش زياد بدن وترك خوردن پوست - قلنج معده
    علت
    غذا هاي مانده و بيات و شور و نمك سود سودا را زياد مي كند
    غذاي مضر براي سوداوي مزاج ها
    عدس - نوشابه با غذا - ماهي دودي - غذاي مانده و بيات - نمك سود - خيار شور - گوشت پير (رنگ قرمز تيره) - پنير نبايد بخورند
    درمان
    خوردن غذاي گرم و تر - ملين - سوپ جو (با پاچه گوسفند - كمي زنجبيل زعفران) بعد از سلامتي عسل و قدومه شيرازي مرتب استفاده كنيد - توت با آب گرم طهارت كند- -انجير - خرما - كشمش - هل - دارچين - زيره زعفران
    بلغمي
    بدن عليه خودش انقلاب مي كند و رماتيسم مفصلي مي آورد .مثل كشك و آب يا سفيده تخم مرغ است ومربوط به سيستم لنفاوي يا سيستم ايمني يا است.از جنس آب وسرد و تر است و كساني كه سردي زياد بخورند (ماست ترشي)بلغم فعال مي شود. وزير چشم پف كرده - مزه دهانشان ترش مي شود - پوست شل و ول و سفيد و آبكي مي شود - پوست مقطعي سفيد مي شود (برص) و موها زود سفيد مي شود و مو - لك قهوه اي در سفيدي چشم و سردي دست وپا و پا درد و زانو درد - لرزش دست و پا (پاركينسون) دير هضم شدن غذا - درد معده - تنگي نفس موقع خوردن غذا - قلنج مي كنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد كمر و بين شانه ها و گرفتگي ماهيچه پشت گردن - كسل و خواب آلود - جاري شدن آب از دهان در خواب - دچار تپش قلب وقتي از خواب بيدار مي شود - رقيق بودن آب بيني - ترشح بيني - سرفه زياد - فراموشي - دفع ادرار زياد همراه با فشار ضعف مثانه .
    علت:
    غذاهاي لبنيات و ترشي و سركه بلغم را زياد مي كند.
    غذاي مضر براي بلغمي مزاج ها:
    لبنيات - ترشي - ليته - شور - سيب زميني - عدس - قارچ - گوشت گاو و گوساله - گوشت سفيد(براي رماتيسمي ها بد بوده و درد را زياد مي كند)- چاي - قهوه - نسكافه - ميوه ترش و كال - نارنگي - كيوي - گرمك(سرد است) - خيار پوست كنده - ليمو شيرين - سوپ جو با زنجبيل
    درمان:
    گوشت (شتر - گوسفند - كبوتر - سار - گنجشك) - ادويه جات (هل - دارچين - زنجبيل - زيره - زعفران - زنيا - سرنجان - خولنجان - سير- موسير - خردل) - سبزيجات(كرفس - نعناع - ريحان - جعفري - ترخون - مرزه) - كلم - مارچوبه - هويج - كدوحلوايي - ليمو ترش - گندم - نخود - گردو هندي - قدومه شيرازي
    دموي
    از جنس هوا و گرم وتر است وبراي رساندن غذا واكسيژن به سلولها است.و اگر زياد شود مزه دهان شيرين مي شود- سر سنگين شده - - چرت زدن كم حواس -كش آمدن آب دهان - زبان قرمز مي شود مثل آنكه رب انار يا زرشك خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ريز بيشتر در گردن بين كتف شده از لثه خون مي آيد و مضطرب ميشود.
    علت :
    پرخوري وخوردن بيش از حد خون را زياد مي كند
    غذاي مضر براي دموي مزاج ها:
    پر خوري - بادنجان - غذاي نشاسته اي - آب يخ -شيريني - غذاي ممنوعه
    درمان:
    ناشتا (خاك شير - بالهنگ - تخم ريحان - تخم مل - قدومه شيرازي - بالنگو - اسفرزه) يكي از اينها را در آب بريزيد حجمش زياد مي شود و بخوريد حركات دودي روده را زياد كرده و روده براحتي كار مي كند - استفاده از ترشي طبيعي فصل (شاتوت - زرشك - ليمو ترش - آب نارنج - مركبات) - سوپ جو - نان جو - سالاد با روغن زيتون و آب ليمو قبل از غذا - جوانه ها - سبزي - ميوه
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:35

    ما هر كدوممون يه مزاج پايه داريم كه باهاش متولد شديم و اين برامون طبيعيه نه بيماري....اما گاهي دچار يه مزاج عارضي ميشيم كه حالا اون ميشه بيماري...
    از مزاج صفراوي شروع ميكنم
    يعني شخصي كه با مزاج پايه صفرا متولد شده
    آثار كواكب و سيارات و ستارگان و مزاج والدين و خيلي چيزهاي ديگه دست به دست هم دادن تا يه كودك صفراوي متولد بشه
    البته تشخيص مزاج در كودكي و طفوليت كار متخصصاي طب سنتي هست
    الان ويژگيهاي فرد بزرگسال صفراوي رو تشريح ميكنيم:
    صفرا مثل آتش هست
    شخص صفراوي يعني شخصي كه عنصر آتش از اركان اربعه در وجودش از بقيه عناصر آب و خاك و هوا؛بيشتر هست ...
    { جنّ مطلقا از عنصر آتش ساخته شده...}...زنبور هم از جنس صفراست...
    بگرديد دنبال ويژگيهاي آتش:
    زود گـُــر ميگيره و راحت هم خاموش ميشه
    آدمهاي صفراوي زود قاط ميزنن و خيلي سريع هم پشيمون ميشن ...
    اگر موقع عصبانيتشون يه پارچ آب يخ بريزيد روي سرشون خيلي سريعتر خاموش و آروم ميشن
    ديدين بعضي آدما بداخلاقي ميكنن ولي توي دلشون هيچي نيست؟زود هم آروم ميشن انگار نه انگار همين چند لحظه قبل عصباني و برافروخته بودن..پيله نميكنن..لجباز نيستن...
    آتش و حرارت هميشه به سمت بالا حركت ميكنه مثل صفرا! پس هيچ وقت رسوب نداره
    يعني آدم صفراوي هيچوقت كينه به دل نميگيره ...بديهاي ديگران رو زود فراموش ميكنه.
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:36

    صفرا باعث تيزي و حدت در جريان خون ميشه ...خون در مغز اين افراد فرز تر جريان داره پس مطالب رو زود ميگيرن!!حافظه خوبي دارن ...حدت ذهن دارن..حاضر جواب و پر حرف هستن هميشه جواب توي آستين دارن .... كم نميارن
    اكثرا بسيار سريع و مثل فشفشه حرف ميزنن ..يه دوست صفراوي دارم كه از بس سريع حرف ميزنه هميشه حرف " دال" رو جا ميزاره....الفبا به گرد پاي صحبتاش نميرسن ...
    *
    هنوز سوال از دهنت در نيومده جوابت رو ميدن
    اعتماد به نفس و جسارت بالايي دارن كه البته شدت و ضعف داره
    يعني ادمهاي صفراوي يه قالب و تابلوي مشابه هم دارن با يه طيف وسيع ....
    گاهي پر انرژي و پر تحرك هستن گاهي بي رمق و خسته
    گاهي ميل جنسي بالايي دارن و گاهي كم
    اصلا تحمل رياست ديگران رو ندارن!!!از انتقاد خوشش نمياد...
    خوابشان كم است ...
    ما يه استاد صفراوي داشتيم كه شبي 2 ساعت مي خوابيد البته احساس خستگي هم نميكرد...
    بد ترين فصل براشون تابستونه حسابي كلافه هستن و گرمايي
    صفرا داغه مثل آتش پس حرارتش چربيهاي بدن رو ميسوزونه
    پس آدم صفراوي لاغر هست و از اون ادمهايي هستش كه هر چي ميخوره بازم شكمش به پشت كمرش چسبيده و عمري در حسرت چاق شدن ميسوزه...
    مثالش همين ادمايي كه همش دنبال رژيم چاقي ميگردن هر چي هم ميخورن چاق نميشن...
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:37

    اكثرا صورتهاي كشيده اي دارن با بيني و يا دهان بزرگ!!يا هردو بزرگه يا يكيشون...
    چون صفرا از عنصر آتشه و بايد از يه راهي خارج بشه تا نسوزيم!! راه خروجش هم بيني و دهان هست ...حالا يه دختر صفراوي دماغشو عمل كنه در واقع سيستم تهويه حرارت بدنشون رو دستكاري كرده....
    ممكنه بر حسب شدت حرارت چشماي ريزي داشته باشن
    بدنشون لاغر و رگهاي پشت دستشون برجسته و مشخصه
    سرشون بزرگه!! (كله گُنده)!!...
    مردان صفراوي در قسمت جلوي سر كچل ميشن ...
    در دوران بلوغ قسمت پيشاني و گونه ها جوش ميزنه و چانه از جوش در امانه
    چون صفرا از حرارته و تا ميتونه ميره بالا پس زياد به چونه كار نداره
    چون حرارت دارن ،فوليكولهاي مو در بدنشون ميسوزه و بدنشون مثل آدمهاي دموي مزاج پرمو و پشمالو نيست...چندان چهار شونه هم نيستن
    قفسه سينه باريك و قد و بالاي لاغر و كشيده دارن
    رنگ پوست متمايل به زرد است و حالت سبزه و گندمگون ندارن
    موي سر افراد صفراوي لخت و صاف نميشه اكثر خشكه و فر داره
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:38

    ميزان بزرگي دهان و بيني رو نسبت به فرد ي با مزاج معتدل مي سنجيم علي الخصوص اگر خانم باشن و انتظار نميره يه خانم صفراوي دهان و بيني آنچنان بزرگي داشته باشه....به هر حال يه بزرگي در دهان يا بيني هست البته بستگي به شدت حرارت و صفرا داره
    من خودم امروز جايي يه خانم صفراوي ديدم با بيني متوسط و دهاني نسبتا بزرگ كه البته بزرگيش به چشم نمياد...رگهاي پشت دستش برجسته بود و توي اين سرما
    بي جوراب و با كفش تابستوني مي گشت!!!..صورتش هم كشيده بود و ته رنگ چهره اش زرد...صداي كلفتي داشت و بلند صحبت مي كرد...
    از طرفي بعيد است شخص صفراوي مزاج، لب و دهان غنچه اي و بيني نهفته و ريز مثل ژاپني ها داشته باشه...اين رو به خاطر داشته باشيد..(ممكنه طرف سرش يه مزاج مثل بلغمي داشته و تنش صفراوي و فرز و گرمايي است!!)
    يا در تشخيص اشتباه كرديد يا در سنجيدن ميزان بزرگي دهان و بيني دچار خطاي ديد شدين....
    از طرفي امروز بر خلاف قديم اكثر مردم مزاج تركيبي دارن يعني سرشون يه مزاج و تنشون يه مزاج ديگه داره مثلا سر دموي مزاج و تن بلغمي.
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:40

    هر فصل
    هر زمان از روز
    هر دوره سني از عمر
    داراي يه مزاج هست
    همه اينها رو مثل يه پيراهن جداي از انسان تصور كنيد كه پيراهن خودش مزاج داره
    و هر وقت انسان به پيراهن برخورد ميكنه و اون رو ميپوشه مزاج پايه و ارثي خودش با مزاج پيراهن يه جورايي تركيب شده و يه تركيب جديد درمياد كه البته مزاج پايه هيچوقت تغيير نيكنه و سرجاش هست!
    مثلا طبق جدول:
    سن 15تا35سالگي سن صفراستحالا يه آدم صفراوي مزاج به اين سن برسه ميشه صفرا اندر صفرا.
    ..فوق العاده پر انرژي ...بسته به شرايط گاهي آدم شر ّ و غير قابل كنترل!!
    آدمي كه ديوار راست رو ميگيره ميره بالا...دختر صفراوي در اين سن ممكنه بشه مرد خونه!!مرتب ماشين زير پاش ...شايد هم آرزو كنه تصديق پايه يك بگيره...
    حالا اين آدم در زمان" ظهر" جوش و خروشش به اوج ميرسه!!
    زمان ظهر زياد نبايد بهشون گير داد چون احتمال قاط زدن بيشتره...
    براي افراد صفراوي خصوصا در اين سن بهترين چيز خوابيدن يك ساعت بعد از ناها ر هست ...نه بلافاصله!!
    چون مزاج خواب سرد و تر است با مزاج گرم و خشك صفرا ميشه يه چيز معتدل
    گرمي با سردي ....تري با خشكي ...اين به اون در...
    خواب خنكشون ميكنه و انرژي زيادي رو ازشون ميگيره
    اما اين خواب در اين ساعت از روز براي سرد مزاجان خصوصا سودايي ها مضره...
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:42

    موهاي افراد صفراوي مزاج خيلي زود چرب ميشه گاهي بعضيهاشون ميگن همينكه از حمام ميايم بيرون موهامون چربه...
    به خاطر اينكه صفرا چربيهاي بدن رو ميسوزونه و مياره بالا(مثل آتش و حرارت كه همش مياد بالا) بعد چربيها رو از طريق پوست سر دفع ميكنه..به خاطر همين چربي سوزيه كه صفراويها لاغرن و هر چي ميخورن چاق نميشن
    كف دست و پاي افراد صفراوي هميشه گرمه خصوصا تابستانها كه ممكنه از شدت داغي تاول بزنه احتمال تاول زدن خيلي كمه اين حالت نادره
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:44

    صفراوي ها علاقه زيادي به خوردن آب يخ!!دارنكيسه صفرا در همسايگي معده س
    كيسه صفرا حرارت داره و گرمه
    يخ كه داخل معده شد سرماش به كيسه صفرا ميرسه و صفراي داخل كيسه رو بلور ميكنه و اين ميشه مقدمه تشكيل سنگ صفرا!!!....
    بعضي افراد از عرق بد بوي بدن شاكي هستن
    عرق افراد سر د مزاج بوي بدي نداره اما عرق بدن افراد گرم مزاج مثل همين صفراوي ها ؛بدبوست
    بچه صفراوي يه بچه لاغر و كم غذا اما فوق العاده شيطون و پرتحرك هست كه مادرش ميگه: بچم هيچي نميخوره اما ديوار راست رو ميگيره ميره بالا!!
    حتي توي خواب هم هي جفتك ميزنه!!!بي قراري ناشي از مزاج گرم توي خواب هم راحتش نميذاره.. شب گوشه اتاق مي خوابه صبح توي ايوون بايد پيداش كني... ..
    ديدين پير مردها و پيرزنهاي لاغر اندام اما شاد و پر انرژي و پر جنب و جوش؟؟
    اينا دقيقا مثال آدماي صفراوي هستن...كه به قولي حتي تا لب گور هم با پاي خودشون ميرن!!...
    البته يه ويژگي صفراويها اينه كه حالي به حولي هستن...يه وقت ممكنه خسته و بي انرژي باشن يه وقت هم ديگه اوج ميگيرن حسسابي!!
    باز هم بسته به خيلي چيزا و تربيت پايه و...ممكنه فرد صفراوي اهل هارت و پورت و بلف زدن باشه..كه اين هم خودش طيف وسيعي داره و در همه صفراويها به يه شدت و ميزان نيست
    مثلا شب قول ميده:ال ميكنم بل ميكنم!!صبح انگار نه انگار...
    به خاطر اينه زمان قول دادن صفراش اوج گرفته بود...موقعي كه ميزنه زير قولش صفراش كمي فروكش كرده بايد يه چاي زنجبيل بهش بدي تا حسابي صفراش اوج بگيره تا به قولش عمل كنه
    تو فاميلمون يه آقاي صفراوي داريم اينقدر هارت و پورت ميكنه كه حد نداره
    مثلا ديدن يكي مياد توي سايت:من ال هستم بل هستم قصد دارم اين كار رو بكنم!!بعد 6 ماه منتظر ميشيني ميبيني طرف حتي يه كلمه ديگه هم ارسال نكرده...چون اون زمان صفراش اوج گرفته بود!!
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 11:56

    خواهد شد:
    نشانه هاي غلبه ي صفرا
    نشانه هاي غلبه ي صفرا عبارت است از:
    تشنگي و سوزش جگر، زبري پوست صورت، زردي چشم، کدورت ادرار، عصبي شدن، ناراحتي معده، تلخي دهان، کم اشتهايي، حالت تهوّع، سردرد و درد شقيقه، سياهي رفتن چشم، سرگيجه، خشکي پوست، ترک خوردن پوست دست و پا، گرمي بدن يا داشتن تب، جوشش فم المعده، ديدن خواب هاي هولناک، مانند جنگ و ستيز، پوسته پوسته شدن پوست سر (شوره ي سر) نمايان شدن لکه هاي سفيد يا قهوه اي در صورت و يا ديگر اعضاي بدن، ريزش مو، ابتلا به بيماري آلو پسي(ريزش موضعي مو)، علاقه به نوشيدن آب يخ و خوردن يخ، يبوست مزاج، بهانه جويي و تند خويي. اين گونه افراد را صفراوي مزاج گويند.
    همه يا اکثر نشانه هاي ياد شده در بيشتر افراد صفراوي مزاج ديده مي شود؛ البته ميزان بروز اين نشانه ها به مقدار غلبه ي صفرا بستگي دارد.
    نشانه هاي غليه ي خون
    اگر در بدن فردي خون غلبه نمايد و خون کثيف شود و يا بهتر بگوييم سوخته شود علامت آن سنگيني سر، خميازه کشيدن، چرت زدن، کندي حواس، شيرين شدن دهان، لزج بودن آب دهان، سرخي رنگ بدن، قرمزي زبان، خارش بدن، بروز دمل و جوش هاي ريز در بدن به خصوص در پيشاني و پشت سر ودر قسمت کتف و شانه ها و گاه خون آمدن از بين دندان ها و در نهايت، کسالت و خمودگي مداوم است.
    افرادي که خون در آنان غلبه مي کند دموي مزاج مي گويند. مهمترين علت غلبه ي خون، پرخوري و زياده روي در مصرف انواع غذاهاي سرخ شده و تند و تيز است. افراد دموي مزاج اغلب از آرامش نسبي برخوردار نيستند.
    نشانه هاي غلبه ي بلغم
    نشانه هاي غلبه ي بلغم: سفيدي، نرمي و سردي پوست بدن (مانند مردم اروپا)، ديرهضم شدن غذا، آروغ ترش زدن، ميل بسيار به خواب داشتن، جاري شدن آب از دهان، رقيق بودن آب بيني، کم حواسي، زيادي بول، دفع بول با فشار زيادو حجم بسيار، سستي و بي حالي، بي حس بودن بدن، سفيد شدن موي سر و ريزش آن قبل از موعد پيري، درد معده و درد پشت، گرفتگي ماهيچه هاي پشت، کمر درد، گردن درد، پادرد، نقرس، فلجي، لک و پيس، لقوه(کج شدن دهان و صورت)، رعشه (پارکينوس)، ضعف مثانه، ترش شدن دهان، به وجود آمدن لک سفيد در چشم، ضعف بينايي، تنگي نفس، طپش قلب (به خصوص هنگام بيدار شده از خواب) توليد کرم هاي کدو يا کرمک در انتهاي روده ي بزرگ، اين گونه افراد را بلغمي مزاج مي گويند.
    غلبه ي اين خلط فوق العاده خطرناک است و انسان را دچار بيماري صعب العلاجي مي کند.
    از اين رو لازم است هر چه سريع تر در به تعادل در آوردن اين خلط کوشيد. از جمله بيماري هايي مانند: آرتريد، روماتوئيد، بيماري خطرناك ام اس (ms)، بيماري لا علاج لک و پيس و يا برص و برخي ديگر از بيماريهاي صعب العلاجي که امروزه از نظر علم پزشکي، علت آن مشخص نيست و آن ها را (اتوايميون) مي نامند.
    نشانه هاي غلبه ي سودا
    نشانه هاي غلبه ي سودا که ناشي از رسوبات خون و مرکز آن طحال است؛ عبارتند از:
    خستگي و کوفتگي بدن، لاغري، پژمردگي روح و جسم، بي نشاطي و افسردگي، يبوست مزاج، خود خوري، احساس سوزش در هنگام دفع بول، تيره رنگ بودن ادرارو مدفوع و قي، سياه و قيري شکل بودن مدفوع، شور بودن دهان، بوي بد دهان، تاريکي چشم، تيرگي رنگ صورت، شب کوري، سوزش معده، فکر بسيار، ديدن خواب هاي آشفته(کابوس) اخلاق تند و زشت، دلتنگي و بي قراري، به وجود آمدن لکه هاي سياه در بدن، جزام، بيماريهاي پوستي (سودا)، زخم شدن پوست به سبب خارش زياد، قولنج شدن روده (بيماري کوليت)، نسيان و فراموشي يا آلزايمر، حرص زياد.
    افراد سوداوي مزاج، اکثرا دچار بيماريهاي روحي و رواني مي شوند و معمولا تا آخر عمر از داروهاي روان گردان استفاده مي کنند.
    تشخيص مزاج، شخص غذا درمان و يا طبيب را در شناخت نوع بيماري و درمان كمك مي نمايد. درمان بيماري بااين روش بسيار ساده است.
    درمان با اين روش، به حالت در آوردن اخلاط اربعه است. تعادل اخلاط اربعه در بدن هر شخصي مساوي است با سلامتي و عدم تعادل آن ها برابر است با كسالت و بيماري.
    اگر بدن آدمي را دقيقا مورد بررسي قرار دهيم، مي بينيم كه از اندام هاي متعددي تشكيل شده و هر اندامي از سلول هاي خاصي ساخته شده است. هماهنگي اندام ها نيز موجب سلامتي وحيات و ادامه ي آن مي گردد.
    در بدن هر فرد چهار نوع خلط وجود دارد كه آن ها را اصطلاحا اخلاط اربعه مي نامند. اخلاط اربعه عبارتند از صفرا، خون، بلغم و سودا.
    به عنوان مثال، اگر در فردي صفرا غلبه نمايد، اورا صفراوي مزاج و اگر خون غلبه نمايد، اورا دموي مزاج، و اگر بلغم غلبه يابد، اورا بلغمي مزاج مي نامند، همچنان كه اگر در شخصي سودا غلبه نمايد، اورا سوداوي مزاج مي گويند.
    در حالت طبيعي، اخلاط اربعه در بدن هر شخص سالمي بايد به حالت تعادل باشد تا زندگي و ادامه ي حيات او مقدور باشد تعادل اخلاط را مزاج مي ناميم. با مطالعه اخلاط اربعه به طور جداگانه، وظيفه ي هر يك مشخص خواهد شد.
    هر نوع از مواد غذايي يك اثر خاصي بر روي اخلاط اربعه مي گذارد و آن را به حالت تعادل و يا عدم تعادل در خواهد آورد.
    به عنوان مثال، استفاده از غذاي چرب و شيرين به طور مداوم، صفرا را افزايش مي دهد، هم چنان كه پرخوري و عدم رعايت اعتدال در مصرف مواد غذايي موجب غلبه ي خون مي شود. استفاده از ترشيجات سركه و لبنيات به مقدار زياد موجب طغيان و ازدياد بلغم و خوردن غذاهاي نمك سود و مانده و نيز خوردن بادمجان به مقدار زياد و يا گوشت حيوانات پير سبب ازدياد سودا مي گردد.
    با تجويز غذاهاي مناسب مي توان مزاج غالب را به حالت تعادل در آورد و شخص بيمار را از حالت بيماري و كسالت نجات داد. فرمول به دست آمده چنين است:
    عناصر اربعه طبع اخلاط اربعه مزه ي دهان رنگ زبان
    آتش گرم وخشك صفرا تلخ زرد
    هوا گرم وتر خون شيرين قرمز
    آب سرد و تر بلغم ترش سفيد
    خاك سرد و خشك سودا شور سياه
    مزاج – طبع
    شناخت طبع
    اگر هر انساني بر طبق طبع و مزاج خويش غذا ميل کند، کم تر بيماري به سراغ او خواهد آمد.
    شناخت طبع بر هر فردي لازم و ضروري است و از طريق آن، مي توان بسياري از مشکلات که معمولاً براي انسان پيش مي آيد پيشگيري کرد.
    اصولاً کودکاني که متولد مي شوند، طبع خود را از پدر و يا مادر خويش به ارث مي برند و تا آخر عمر با آنان خواهد بود و هيچ گاه تغيير نمي کند.
    انسان با شناخت طبع خويش و با رعايت تغذيه و خوراک مناسب مي تواند تا حدود زيادي خود را بيمه نمايد و از بسياري از بيماري ها مصون بدارد.
    طبع يا ماهيت بدن هر کسي همان طور که بيان شد ارثي است و امور ارثي به عوامل زيادي از آن جمله: محيط، آب و هوا، تغذيه، نوع زندگي و شرايط محيط زيست بستگي دارد.
    انسان ها از نظر طبع به سه گروه عمده تقسيم مي کنند که عبارتند از:
    1) داراي طبع گرم
    2) داراي طبع سرد
    3) داراي طبع معتدل
    افراد داراي طبع گرم
    اين افراد به طور معمول داراي بدني گرم اند و با خوردن غذاهاي گرمي بخش دچار مشکل مي شوند، صورت آن ها جوش مي زند، بدنشان داغ مي شود، گه گاه دچار خارش پوست مي شوند، پوست سرشان توليد شوره مي کند و دچار عطش مي شوند.دماي بدنشان نسبت به ساير افراد بيش تر است، معمولاً حدود نيم تا يک درجه تب دارند، زود عصبي مي شوند، ولي در مجموع، خون گرم و خوش برخوردند.تعدا افراد داراي طبع گرم نسبت به افراد داراي طبع سرد کم تر است.
    افراد داراي طبع سرد
    اکثريت مردم جهان از طبع سرد برخوردار هستند. اين افراد معمولاًداراي پوست سفيد هستند و يکي از علت هاي مهم آن، فعال بودن سيستم بلغم يا لنفاتيک است.اين افراد مــيل زيادي به لبنيات، به خصوص ماست دارند و زودتر از بقيه دچار بيماري نقرس و رماتيسم مي شوند، پر خواب هستند وبه راحتي نميتوانند از رختخواب جدا شوند، غذا يشان دير هضم مي شود، عموماً سست و شاداب نيستند، استعداد چاقي در آنان زِِياد است، موي سرشان زودتر از موعد مقرر سفيد مي شود و مي ريزد، معمولاً انسان هاي خوش گذراني هستند و ديرتر ازبقيه عصبي ميشوند.افرادي که از طبع سرد برخوردارند اگر رعايت حال خود را نکنند زودتر از ديگران دچار بيماري هاي صعب العلاج از قبيل بيماري ام اس (ms)، بيماري اي ال اس (als) و پارکينسون مي شوند.
    افراد داراي طبع معتدل
    افرادي که داراي چنين طبعي هستند معمولا بين گرم و سرد قرار دارند. تعداد اين قبيل افراد در جامعه نسبت به ساير طبع ها کم است. چنين افرادي نسبت به غذا حساسيت زيادي نشان نمي دهند و معمولاً هر نوع غذايي با طبع اين گونه افرادسازگاري دارد و نسبت به بقيه مردم کم تر دچار بيماري و کسالت مي شوند.
    اما افرادي که داراي چنين طبعي هستند در داراز مدت دچار بيماري هاي سختي مي شوند و دليل آن هم اين است که غذا روي چنين افرادي به سرعت تاثير نمي گذارد و همين امر باعث مي شود که سموم به مرور در بدن آنان جمع شود و در دراز مدت تاثير خود را بگذارد.
    غذاهاي مضر براي افراد بلغمي مزاج
    تمام مواد لبني، مانند شير، ماست، دوغ، کره، سرشير، خامه، پنير و کشک براي افراد بلغمي مزاج مضر است. ترشيجات، سرکه، شور، برنج سفيد، عدس، سيب زميني، آب يخ، انواع نوشابه هاي گاز دار، چاي، قهوه، نسکافه، سوپ جو، آش جو، ميوه جات ترش و کال، نارنگي، کيوي، گرمک، خيار پوست کنده، قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، انواع گوشت سفيد، سس، رب، گوجه فرنگي، پرخوري، غذاهاي فريزر شده و غذاهاي زود پز شده، کدو خورشتي، کليه ي غذاهاي ساندويچي، شيرينيجات قنادي، کليه ي غذاهاي سردي بخش، استفاده از چند نوع غذا با هم، نوشيدن مايعات همراه با غذا و يا بلافاصله بعد از آن، آش رشته، ماکاروني و کليه ي تنقلات مصنوعي، مانند پفک، شکلات، آدامس، بيسکويت، يخمک، نوشمک، چيپس و... مصرف اين نوع مواد غذايي خلط بلغم را فعال مي کند و آن را افزايش مي دهد.
    بلغم همان سيستم ايمني بدن است که با اين نوع تغذيه ضعيف مي شود و در نتيجه، بدن آدمي در مقابل انواع پارازيت ها آسيب پذير مي شود.
    در واقع سيستم ايمني بدن عليه خود وارد عمل مي شود که در اصطلاح پزشکي آن را اتوايميون مي نامند. غذاهاي ياد شده باعث اين نوع بيماري ها مي شود که از نظر پزشکي مدرن براي آن ها درماني وجود ندارد. بهترين درمان اين گونه اشخاص استفاده نکردن از غذاهاي نامبرده است. يکي از مهم ترين دلائل علمي استفاده نکردن از اين نوع غذاها، پايين بودن ph آن ها است که در بدن ايجاد اسيدوز مي کنند. اسيدوز روي اعصاب مرکزي اثر مخربي مي گذارد و اين سيستم را به مرور فلج مي کند.
    غذاهاي مفيد براي افراد بلغمي مزاج
    تمام غذاهاي گرمي بخش از قبيل گوشت شتر، گوسفند، کبوتر، سار، گنجشک، بوقلمون کباب شده و از ميوه جات: همه ي ميوه هاي رسيده و شيرين.
    از ادويه جات: هل، دارچين، زنجبيل، زعفران، جوز هندي، فلفل سياه و فلفل سفيد و دانه ي فلفل، دانه ي خردل، سير، موسير، از ريشه ها: چغندر، شلغم، هويج، کلم قمري، ترب سياه و سفيد.
    از سبزيجات: کليه ي سبزي جات گرم، مانند: انواع کلم، ساقه ي کرفس، نعناع، ريحان، جعفري، مرزه، ترخون، تره و شويد. از حبوبات: نخود، گندم، لوبيا چيتي، لوبيا کشاورزي و يا کپسولي، دال عدس و لپه.
    در صورت استفاده از ساير حبوبات و غلات، بهتر است از ادويه جات گرم مانند: زيره ي سياه، زيره ي سبز، زنجبيل، دارچين، هل، زعفران و کمي زرد چوبه استفاده شود.
    از بذرهاي ملين مانند: تخم ريحان، تخم شربتي، قدومه ي شيرازي، خاکشير و بارهنگ نيز مي توان استفاده کرد.
    از خشکبار: بادام، گردو، فندق، پسته، کنجد، ارده مفيد است و از عسل و شيره ي خرما مي توان مصرف کرد.
    استفاده از اين نوع مواد غذايي بسياري از بيماري هاي اتوايميون، مانند: بيماري هاي رماتيسم، پارکينسون و ساير بيماري هاي صعب العلاج را درمان مي کند. اکثر افراد مبتلا به اين بيماري ها از طبع سرد برخوردار هستند.
    غذاهاي مضر براي افراد سوداوي مزاج
    بادمجان، غذاهاي نمک سود، مانند: ماهي دودي، ماهي شور، خيار شور، نمک زياد، پنير شور، گوشت گاو و گوساله و گوشت حيوانات پير هم چنين غذاهاي مانده و بيات، ماست، پنير، چاي شيرين، شيريني جات قنادي و مصنوعي، ترشيجات سرکه، شور، گوجه فرنگي، سس، رب، کليه ي غذاهاي ساندويچي، آب يخ، مرغ و تخم مرغ ماشيني، ماهي، برنج سفيد، خوراک عدس (عدسي)، نوشيدن مايعات همراه با غذا، غذاهاي سرخ شده، غذاهاي فريزر شده، غذاهاي زود پزشده، تنقلات مصنوعي، مانند: شکلات، پفک، چيپس، بيسکويت، يخمک، کاکائو و... افراد سوداوي مزاج از نوشيدن چاي به خصوص چاي شيرين و هم چنين از مصرف نسکافه، قهوه و دوغ جدا بايد خود داري کنند. معمو لا افراد سوداوي مزاج علاقه ي فراواني به نوشيدن چاي، دوغ و ماست پيدا مي کنند که بايد از مصرف آنها پرهيز کرد.
    غذاهاي مفيد براي افراد سوداوي مزاج
    کليه ي غذاهاي گرمي بخش، مانند: گوشت گوسفند، گوشت شتر، گوشت کبوتر، گوشت گنجشک و گوشت سار. در صورت مصرف برنج، حتما از شويد و زيره ي سياه استفاده شود. سبزيجات گرم، مانند نعناع، ريحان، ترخون، مرزه، جعفري، تره، انواع کلم، ساقه ي کرفس، عسل، توت، کشمش، انجير، خرما، هل، دارچين، زنجبيل، زعفران زيره و استفاده از بذرهاي ملين، مانند: قدومه ي شيرازي، تخم شربتي و ساير ملين هاي ملايم از جمله ي خوراکي هاي مفيد براي افراد سوداوي مزاج است.
    غذاهاي مضر براي افراد دموي مزاج
    غذاهاي سرخ شده، چرب و پر حجم، شيرينجات قنادي و مصنوعي، پرخوري، ادويه جات تند، غذاهاي شور، انواع شور (کلم شور، خيار شور و...) گوشت زياد، کره و خامه، غذاهاي نشاسته اي، آب يخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشيدن مايعات همراه با غذا ويا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشک، کشمش، سس، رب، ترشيجات، سرکه، سير، چاي، قهوه، نسکافه، ماست، بادمجان و غذاهاي ساندويچي.
    غذاهاي مفيد براي افراد دموي مزاج
    نوشيدن روزي شش ليوان آب خنک نيم ساعت قبل و دو ساعت و نيم بعد از غذا، زرشک، کاهو، خيار و ميوه جات به خصوص سيب درختي همراه با پوست و دانه هاي آن، انار، سبزيجات، سوپ جو، ليمو ترش تازه، استفاده از سالاد قبل از غذا، روغن زيتون، حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوي دو سر، ماش و عدس)، بذرهاي ملين (مانند خاکشير، اسفرزه، تخم ريحان، بالنگو، بارهنگ، تخم مرو)، عسل به مقدار کم، غذاهاي خام (ميوه جات و سبزيجات)، انواع توت، به خصوص شاه توت، کدو خورشتي، نوشيدن دو تا سه ليوان آب زرشک که سريعا خون را به حالت طبيعي باز مي گرداند، کم خوري، استفاده از غذاهاي ساده و کم کالري، مانند سبزيجات بخار پز. به افرادي که دموي مزاج هستند نيز نرمش و ورزش توصيه مي شود.
    غذاهاي مضر براي افراد صفراوي مزاج
    چاي، قهوه، نسکافه، لبنيات، تخم مرغ و غذاهاي فريزر شده، زود پز شده و سرخ شده، سس و رب، غذاهاي چرب و پرحجم، ماکاروني، آش رشته، سير و کليه ي غذاهاي گرم، ادويه جات تند، آب يخ، نوشابه، نوشيدن مايعات همراه با غذا يا بلافاصله بعد از آن، شيريني جات قنادي و مصنوعي، آجيل شور، گوشت قرمز، بريده بريده غذا خوردن ؛ يعني انسان مدام در حال خوردن باشد، مانند تخمه شکستن و خوردن تنقلات، خوردن بادمجان، موز، کليه غذاهاي ساندويچي، مانند سوسيس، کالباس، کوکتل، سمبوسه، فلافل، پيتزا، همبرگر و خوردن خربزه، آناناس و طالبي.
    علت ممنوع بودن اين غذاها براي افراد صفراوي مزاج اين است کهph اين غذاها و نيز پي اچ ( ph) کبد بالاست. استفاده از اين مواد باعث افزايش دماي کبد و ترشح زياد صفرا و در نتيجه، ايجاد راه بندان در مجاري کبد مي شود. اين حالت موجب تشکيل سنگ هاي صفراوي در کيسه صفرا مي شود و علائمي نظير يبوست، زرد شدن چهره، دردهاي شديد در ناحيه ي سمت راست بدن در زير دنده ي راست را در پي دارد.
    غذاهاي مفيد براي افراد صفراوي مزاج
    همه ي انواع مرکبات، انار، شاه توت، خيار، سيب، گلابي، آلبالو، گيلاس، آلو، گوجه سبز و زرشک براي افراد صفراوي مزاج مفيد هستند.
    بهترين دارو براي اين افراد هندوانه، گرمک، کدو خورشتي، هويج فرنگي، روغن زيتون، سوپ جو با پاچه ي گوسفند و همراه با تعدادي آلو بخارا و سبزي جات، مانند اسفناج و گشنيز و ليمو ترش تازه و روغن زيتون است. همچنين سيب زميني بخارپز، قارچ، باميه ي خورشتي، پياز، برگه ي هلو، برگه ي زردآلو، مغز بادام خام، برنج سفيد با روغن زيتون، کدو حلوايي، نخود فرنگي، عدس، ماش، جوي دو سر، مخمرآب جو، ليمو عماني براي افراد صفراوي مزاج بسيار مفيد است.
    نوشيدن روزانه يک تا سه ليوان آب زرشک، نيم ساعت قبل از غذا و دو ساعت و نيم بعد از آن نيز فوق العاده مفيد است.
    بذرهاي ملين، مانند خاکشير، اسفرزه، تخم ريحان، تخم مرو، بارهنگ و بالنگو، ترشي جات طبيعي، مغز فلوس، شير خشت، ترنجبين، عسل به مقدار کم و همراه با ليمو ترش تازه و به صورت شربت شده که به آرامي ميل شود، انگور، کاهو، مغز خيار، تخم کدوي خام، تخم خيار، مغز تخم هنداونه، تخم کاهو، از هر کدام به مقدار مساوي مخلوط کرده آسيا شود و روزي دو بار و هر بار يک قاشق غذاخوري در يک ليوان آب مخلوط گرديده و ميل شود.
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 12:06

    برای شروع باید سردی و گرمی بدن را بررسی کنید. به کمک این روش می توانید نخستین قدم را برای شناسایی گرمی یا سردی مزاج تان بردارید. تنها کافی است بخشی از بدن مانند ساعد فرد را لمس کنید و دقت کنید که با لمس آن چه احساسی را تجربه می کنید.
    -در صورتی که با لمس بدن فرد مثلا لمس ساعد یا بازویش احساس گرما و حرارت کردید او دارای مزاج گرم است.
    -اما اگر هنگام لمس بدن فرد احساس سرما کردید این امر یکی از نشانه های سردمزاجی در آن فرد است.
    ۲. بافت بدنی نرم دارید یا سفت؟
    مرحله بعدی برای شناسایی نوع مزاج، بررسی میزان نرمی و سفتی بافت های بدن، عضلات و پوست فرد است. چرا که افراد مختلف در مقایسه با هم بافت های بدنی متفاوتی دارند که تشخیص و شناسایی دقیق آنها می تواند جزئیات کامل تری برای شناسایی نوع مزاج در اختیار فرد قرار دهد.
    -در صورتی که با لمس بدن فرد گرما احساس کردید و علاوه بر گرما متوجه شدید بافت بدنی او نرم است و با فشار سرانگشتان بافت به راحتی فرو می رود این فرد علاوه بر گرمی مزاج دارای رطوبت نیز هست. بنابراین او ویژگی های مزاج گرم و مرطوب را دارد.
    -اما در صورتی که با لمس کردن بدن فرد احساس گرما کردید اما خشکی و زبری خفیفی را زیر سرانگشتان دست تان احساس کردید او علاوه بر گرمی، خشکی مزاج نیز دارد. پس او یکی از علائم گرمی و خشکی مزاج که همان حس گرما و خشکی در بافت و پوست بدن است را دارد.
    -ممکن است با لمس بدن فرد تجربه دیگری داشته باشید. در شرایطی که با لمس بدن فرد احساس سردی کردید اما این سردی با نرمی پوست و بافت گوشت آلود بدن نیز همراه بود او دارای یکی از علائم مزاج سرد و مرطوب است که در میان درمانگران طب سنتی با عنوان مزاج سرد و تر نیز معروف است.
    -و اما در شرایطی که شما بدن فرد را لمس کردید و از آن سرما دریافت کردید و در عین حال با لمس بافت بدن با سختی و سفتی رو به رو شدید و احساس کردید بافت بدن او خشک است می توانید او را دارای ویژگی های مزاج سرد و خشک بدانید.
    3- پوست شما چه رنگی است؟
    بررسی رنگ پوست در کنار بررسی بافت بدن و سردی و گرمی آن می تواند سومین گام برای نزدیک شدن به نوع مزاج و طبع هر فرد باشد. درمانگران طب سنتی برای شناسایی نوع مزاج علاوه بر بافت بدن و استخوان بندی به رنگ پوست نیز برای شناسایی نوع مزاج افراد توجه می کنند. از دیدگاه این درمانگران رنگ پوست می تواند نشانه خوبی برای بررسی نوع مزاج و طبع باشد.
    -در شرایطی که پوست فرد سفیدرنگ و مایل به سفید باشد می تواند نشانه خوبی برای تشخیص سردمزاجی فرد باشد. البته این رنگ علاوه بر این می تواند نشانه کم خونی او نیز باشد.
    -افرادی که پوست بدن آنها قرمز رنگ یا مایل به قرمز است از جمله افرادی هستند که دارای مزاج گرم هستند. این افراد پوست مایل به صورتی و قرمز دارند و علاوه بر گرمی مزاج در گروه افراد پرخون نیز قرار دارند.
    -کسانی که پوست بدن شان زرد رنگ یا مایل به زردی است از جمله افرادی هستند که علاوه بر گرمی مزاج با خشکی مزاج نیز رو به رو هستند. این افراد در طول زندگی با مشکلات ناشی از غلبه صفرا در بدن رو به رو می شوند.
    -در افرادی که پوست بدن آنها تیره و کدر است و به اصطلاح رنگ لب آنها بادمجانی رنگ است نشانه های مزاج سرد و خشک وجود دارد. این افراد با غلبه سودا نیز در بدن روبه رو هستند.
    مردان و زنانی که پوست آنها سفید رنگ و مایل به رنگ گچ است. در گروه مزاج های سرد و مرطوب یا سرد و تر قرار دارند. یکی از نشانه های بارز وجود این افراد غلبه بلغم است که بر زندگی روزانه آنها تاثیرگذار است.
    ۴. عضلانی هستید یا استخوانی؟
    یکی دیگر از مواردی که درمانگران طب سنتی به کمک آن برای شناسایی مزاج افراد مختلف اقدام می کنند، بررسی ظاهر و شکل اندام، عضلات و میزان عضلانی بودن بدن است.
    -افرادی که دارای بلاتنه ای فراخ و پهن هستند دارای گرمی مزاج اند.
    -افرادی که اندام های بدن آنها بزرگ است و عروق برجسته و نبض قوی دارند هم اصطلاحا دارای گرمی مزاج هستند.
    -در صورتی که فردی عضلات کلفت و بزرگ و تاندون های ظریف تر داشته باشد این امر نیز نشانه گرمی مزاج است.
    -برخلاف موارد ذکر شده اگر فردی دارای اندام های کوچک و بلاتنه کوچک داشته باشد این امر نشانه سردی مزاج است.
    -داشتن نبض ضعیف و عضلات ظریف نیز از دیگر علائم سردی مزاج در افراد است.
    -درمانگران طب سنتی افرادی را که دارای چهره لاغر و پوست به استخوان چسبیده دارند، دارای مزاج خشک می دانند.
    -افرادی که مفاصل قابل مشاهده و برجسته دارند و غضروف حنجره و بینی آنها نیز برجسته و واضح است در گروه افرادی که دارای مزاج خشک هستند، قرار می گیرند.
    ۵. چند ساعت در شبانه روز می خوابید؟
    یکی دیگر از روش های شناسایی مزاج و طبع هر فرد بررسی ساعت، کیفیت و چگونگی خواب هر فرد است. درمانگران طب سنتی با بررسی کیفیت و کمیت خواب و بررسی دیگر ویژگی های فردی می توانند مزاج افراد را شناسایی کنند. از دیدگاه این گروه افرادی که در طول شبانه روز به اندازه کافی می خوابند و افرادی که در خوابیدن افراط و تفریط می کنند طبع و مزاجی متفاوت دارند.
    اگر در گروه افرادی هستید که ساعت خواب شما بیشتر از حد مجاز یعنی ۸ ساعت است در این صورت در گروه افرادی قرار دارید که دارای مزاج سرد و تر یا سرد و مرطوب هستید.
    ولی اگر ساعت خواب شما کمتر از ۸ ساعت است و شما در بیشتر ساعات روز بیدار هستید و کار می کنید یا خود را به کاری سرگرم و مشغول می کنید در گروه افرادی که دچار مزاج گرم و خشک هستند، قرار می گیرید.
    ۶. به موهای تان نگاه کنید
    برای تشخیص نوع مزاج نیاز به بررسی مو، جنس و کیفیت رشد آن دارید. به این ترتیب می توانید پنجمین فاکتوری را که به شناسایی نوع مزاج شما کمک می کند، بررسی کنید. جنس مو و میزان رشد آن در افراد مختلف که مزاج های متفاوتی دارند، فرق می کند.
    -افرادی که سرعت رشد موهای شان زیاد است و در گروه افراد پرمو قرار می گیرند، از جمله افرادی هستند که به گفته درمانگران طب سنتی در گروه مزاجی گرم جای می گیرند.
    -اما افرادی که رشد موی آنها کم است به گونه ای که از این موضوع شکایت دارند در گروه افراد سردمزاج قرار می گیرند. این گروه علاوه بر آنکه موی سر و ابروی شان کم پشت است در دیگر اندام های بدن شان نیز موی زیادی ندارند.
    -اگر رشد مو در مرد یا زنی خیلی سریع باشد به گونه ای که او احساس کند موهایش بیش از حد طبیعی زود رشد می کند و بلند می شود در صورتی که دیگر علائم را داشته باشد در گروه افرادی قرار می گیرد که مزاج گرم و خشک دارد. در کنار این مورد مجعد بودن و حالت دار بودن موها نیز نشانه گرمی و خشکی مزاج است و نباید از آن غافل بود.
    -نازکی مو نیز یکی از دلایلی است که می تواند نشانه سردی و تری مزاج افراد باشد. بنابراین باید به این موضوع نیز توجه کنید و بهتر است برای بررسی آن از مشورت یک متخصص طب سنتی استفاده کنید. چون ممکن است کم پشتی و نازکی مو نتیجه یک بیماری باشد. علاوه بر این داشتن موی صاف و لخت نیز یکی دیگر از علائم مزاج سرد و مرطوب در مردان و زنان است.
    -افرادی که موی کلفت دارند نیز در گروه افرادی که مزاج گرم و خشک دارند محسوب می شود و این امر یکی از نشانه های گرمی مزاج در مردان و زنان است.
    -رنگ موی مردان و زنان نیز یکی دیگر از نشانه های تشخیص مزاج است. افرادی که رنگ موی آنها سیاه است معمولا در گروه افرادی که طبع گرم و خشک دارند قرار می گیرند.
    -افرادی که رنگ موی آنها به سفیدی میل می کند و زودتر از بقیه تارهای سفید در سر آنها دیده می شود نیز از جمله افرادی هستند که مزاج سرد و تر دارند.
    ۷. اجابت مزاج
    رنگ مدفوع و کیفیت آن از دیگر مواردی است که توسط درمانگران طب سنتی برای تشخیص نوع مزاج استفاده می شود. برای این منظور بررسی کل فضولات بدن شامل ادرار، مدفوع، عرق، مو، ناخن و خون در تشخیص دقیق نوع مزاج و طبع موثر است.
    -اگر رنگ مدفوع یا ادرار تیره تر از حد معمول یا بدبوتر از حد نرمال باشد این امر نشان دهنده گرمی مزاج و غلبه صفرا در بدن است.
    -بی رنگ بودن فضولات و کم بودن بوی آن از علائم سردی مزاج است.
    ۸. میزان سازگاری شما با محیط چگونه است؟
    اگر عضوی در برخورد با گرما، سرما، خشکی و رطوبت خیلی سریع آن را بپذیرد این موضوع نشان دهنده غلبه آن مزاج است. به عنوان مثال اگر در معرض گرما قرار بگیرید یا خوراکی با طبع گرم بخورید و زود احساس گرما درشما ایجاد شود این امر نشان دهنده گرمی مزاج شماست.
    -گرما
    -سرما
    -خشکی
    -رطوبت
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 17:30

    تقویت کننده تخمدان :
    صبح ها ناشتا یک قاشق گل همیشه بهار کوبیده شده را داخل آب جوش بریزید و در لیوان رو بگذارید و 15 دقیقه صبر کنید و بعد آن را با عسل بخورید
    صبح ها یک قاشق چایی خوری عسل
    یک قشق پایی خوری معجون زنجبیل و دارچین و عسل و نبات
    مصرف روزانه یک استکان عرق رازیانه
    روزی سه تا خرما
    لوبیا سبز را در برنامه غذایی خودتان قرار دهید
    بادام روزی 5 عدد، برای مصرف ویتامین E
    مصرف پیاز و سیر
    مصرف ویتامین e بسیار در بالا بردن میل جنسی موثر است
    مواد حاوی ویتامین e:
    روغن آفتاب ‌گردان و زیتون، ذرت و بادام، آجیل تازه(فندق، بادام، گردو)، اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی
    تقویت رحم:
    یک استکان عرق کاسنی، عرق کاسنی باعث تازه نگه داشتن رحم می شود
    عسل باعث ضد عفونی کردن رحم می شود
    تقویت همسر:
    روغن زیتون
    کشمش
    مویز
    انجیر
    چهار مغز
    موز
    گردو
    کارهای که نباید انجام بدهید :
    از گوشت کمتر استفاده کنید
    هله هوله نخورید
    غذای فست فوت ممنوع
    تاجایی که می توانید سردی ها و ترشی ها و شیرینی های قنادی را نخورید زیرا رحم سرد، نطفه را نمی تواند نگه دارد.
    چه مواد غذایی می ‌توانند اثر معکوس بر قدرت باروری و میل جنسی داشته باشند.
    مواد غذایی که در خودشان هورمون دارند، میل جنسی را کاهش می ‌دهند و قدرت باروری را هم کم می ‌کنند.
    زرده تخم مرغ و کاهو جزو مواد هورمون ‌دار هستند. البته کم خوردن این مواد هیچ اشکالی ندارد، برای مثال، میزان هورمون کاهویی که در سالاد استفاده می ‌کنیم آن قدر ناچیز است که عملا‌ بی ‌اثر است ولی اگر در مصرف آن افراط کنیم می ‌تواند تعادل هورمونی را به هم بزند. همین‌ طور زیاده‌ روی در مصرف سویا که در آقایان می ‌تواند باعث کاهش قدرت باروری شود
    فعالیت ها :
    پیاده روی بسیار برای فعالیت تخمدان ها موثر است .
    ماساژ تخمدان ها
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 17:34

    تقويت تخمدان :
    براي تقويت تخمدانها و پيشگيري از عفونت ...راي تقويت تخمدانها و پيشگيري از عفونت ...
    جوشانده پونه ... هم خورده شود و هم شستشو داده شود ...
    شستشوي واژن با جوشانده اوكاليپتوس و همينطور اسطوخدوس ...
    تركيب فراسيون + سوسنبر + مريم گلي + ريشه ي سنبل ختائي
    خوردن لوبيا قرمز كه در روغن زيتون پخته شده
    شستن رحم با سفيديون و بسفايج و تاجريزي
    و تركيب خوردنيه ديگه : گل بومادران + مريم گلي + سفيديون + پولك اعلا
    خوردن جوانه گندم خيلي خيلييييييييييييييييييييي عاليه ...
    روغن زيتون ... كشمش ... مويز ... انجير ... چهار مغز ... اينا همه تقويتيه هم براي زن و هم براي مرد ...
    تاجايي كه ميتوني سردي ها ترشي ها و شيريني هاي قنادي نخور خانمي ...
    دارچين و زنجبيل و رازيانه و مريم نخودي خيلي خوبه ...
    عسل و سياه دونه ... سياهدونه رو خوب آسياب كن و بعد قاطي عسل كن روزانه حتما تا 2 تا 3 قاشق چاي خوري بخور ...
    ضماد برگ تره براي رحم خيلي خوبه ... و حتي موقع بارداري هم اين كار باعث ميشه رحم سفت شه و از سقط جلوگيري ميكنه ...
    رازيانه هم بسيار مفيده ...
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 17:54
    واسه تقویت تخمدان و تخمک
    ......
    جوانه ی گندم ( هروز یک قاشق غذا وری +شیر گرم محلی) در صبحانه
    زنان (عرق یونجه+خارخاسک+رازیانه)
    داخل چای حتما دارچین +زنجفیل اضافه کن
    با غذا حتما سبزی نعناع و تره مصرف شود .
    روزانه یک هویج
    حتما به عنوان یک میان وعده (نخود+لوبیا+باقالی) پخته شود
    سبزی کرفس
    کنجد +عسل+شیره ی انگور به عنوان صبحانه
    خردل حتما در خورشتها اضافه شود .
    مصرف گلاب باید به کمترین مقدار برسه
    خوردن دو لیوان خاکشیر در روز
    هنگام طبخ غذا حتما از فلفل استفاده کن
    20-دو مشت انجیر را به مدت سه الی چهار شبانه روز در آب بخیسانید ، تا
    آب قوت انجیر را بگیرد . آب آن را صاف کرده با عسل و دارچین و زنجفیل قوام آورید .
    تا به صورت شربت در آید . از این شربت در طول روز مصرف کنید .
    دو مشت انجیر رو 4 شب بزار توی آب خیس بخوره تا آب انجیر قوت بگیره بعد آب رو صاف کن و با عسل و دارچین و زنجفیل بپز تا قوام بیاد و به صورت شربت در بیاد از این شربت در طول روز بخور
    عالیه عالی
    فندوق ، پسته، بادام حتما به عنوان تنقلات
    چای با خرما
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 18:03
    تقويت رحم
    نسخه اول
    تخم كتان را جوشانده، آب تميز آن را داخل طشتي ريخته در آن بنشينيد.
    نسخه دوم
    خمان صغير را جوشانده، آب تميز آن را داخل طشتي ريخته در آن بشينيد.
    نسخه سوم
    15 گرم گل اسطوخودس را در 4 ليوان آب به مدت 10 دقيقه جوشانده، از صافي گذرانده، با آب تميز آن تنقيه كنيد.
    نسخه چهارم
    بعد از اتمام عادت ماهانه و به وقت پاكي 5/1 گرم ميخك را در دهانه رحم قرار دهيد.
    نسخه پنجم
    25 گرم كاسني را در 4 ليوان آب به مدت 5 دقيقه جوشانده از صافي گذرانده، ميل نماييد.
    نسخه ششم
    نخود را جوشانده، در آب صاف شده آن بنشينيد.
    نسخه هفتم
    يك چنگه‌ي كوچك گياه هوفاريقون را در 4 ليوان آب به مدت 5 دقيقه بجوشانيد و از صافي بگذرانيد و با آب تميز آن رحم را شستشو دهيد.
    نسخه هشتم
    پيچ امين الدوله را جوشانده با آب تميز آن رحم را شستشو دهيد.
    نسخه نهم
    لوبياي سبز را پخته ميل نماييد.
    نسخه دهم
    هر روز 50 گرم تمشك ميل نماييد.
    نسخه يازدهم
    لوبيا قرمز را در روغن زيتون پخته، ميل كنيد.
    نسخه دوازدهم
    براي تقويت رحم و تخمدان‌ها داروهاي طبيعي زير را دم كرده بياشاميد:
    - فراسيون - سوسنبر - مريم گل - ريشه‌ي سنبل ختائي
    نسخه سيزدهم
    گل اقحوان كوچك را له نموده، در دهانه رحم قرار دهيد.
    پاك و ضدعفوني نمودن رحم
    نسخه اول
    15 گرم اسطوخودوس را در 4 ليوان آب به مدت 10 دقيقه بجوشانيد و با آب تميز صاف شده آن رحم را شستشو دهيد.
    نسخه دوم
    نخود را جوشانده و از صافي بگذرانيد و در آب تميز آن بنشينيد.
    نسخه سوم
    برگ تره را له نموده، در دهانه رحم قرار دهيد.
    نسخه چهارم
    تره بياباني را له نموده، در دهانه رحم قرار دهيد.
    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من
  • عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    عمه مهزيار جون و مامان پارسا جون
    شنبه 21 تیر 1393 - 19:28

    چند راه حل بنیادین برای بچه دار شدن :
    [/b]
    اولین قدمی که باید زوج نابارور انجام دهند این است که ، زن و شوهر ، هر دو
    حجامت
    نمایند . حجامت کردن باعث اصلاح ژنتیک نوزادان هم می شود .[/b]


    سایت من سکوت قلبم اين بار تو را بهانه کرده تو صداى تنهايى من باش بين اين همه آدم که مرا از خود نمى دانند تو فقط از آن من باش عشق من




---

مشاوره، آموزش و ساخت فروشگاه اینترنتی