Loading...

  • seosho
    seosho
    سه شنبه 14 آذر 1396 - 21:20

    حسابرسی رعایت و عملیاتی (476 بازدید)


    تعریف حسابرسی رعایت:
    مقصود از حسابرسی رعایت ،تعیین میزان رعایت احکام ،سیاست ها،پیمان ها ،قوانین و مقررات دولتی و کنترل های داخلی توسط شرکت های مورد رسیدگی است.برای مثال شرکتها میتوانند تعیین میزان احکام و سیاست های داخلی توسط بخش های مختلف سازمان را از حسابرسان خود درخواست نمایند.
    مثال دیگر :حسابرسی اظهارنامه های مالیاتی اشخاص یا شرکت ها توسط ممیزان وزارت امور اقتصادی و دارایی جهت تعیین میزان رعایت قانون مالیات ها است.
    تعریف حسابرسی عملیاتی:
    حسابرسی عملیاتی یکی از انواع خدمات مشاوره مدیریت است که روز به روز اهمیت بیشتری میابد.
    حسابرسی عملیاتی عبارت است از بررسی بسامان فعالیت های سازمان یا بخش معینی از آن در ارتباط با اهداف تعیین شده .هدف اصلی حسابرسی عملیاتی ،ارزیابی رعایت(صرفه اقتصادی)هنگام تهیه منابع و ارزیابی (کارایی)عملیات هنگام استفاده از منابع و (اثر بخشی) عملیات برای نیل به اهداف از قبل تعیین شده ،تشخیص فرصت های بهبود عملیات و ارائه پیشنهاد های اصلاحی به مدیران سازمان است.
    ارزیابی صرفه اقتصادی ،کارایی و اثر بخشی سیستم حسابداری کامپیوتری یک شرکت و ارائه پیشنهادهای اصلاحی ،نمونه ای از حسابرسی عملیاتی است.حسابرسی عملیاتی یکی از انواع خدمات مشاوره مدیریت است که روز به روز اهمیت بیشتری میابد.
    در این نوع از حسابرسی ،معیار مورد استفاده برای ارزیابی ادعاهای مدیریت با معیار مورد نظر در حسابرسی صورت های مالی متفاوت است.به همین دلیل در مقایسه با حسابرسی صورت های مالی و حسابرسی رعایت ،حسابرسی عملیاتی با مسائل و چالش های دیگری نیز مواجه است،زیرا در این زمینه حسابرسان باید به شناسایی یا تعریف اهداف و معیارهای قابل اندازه گیری بپردازندتا بتوانند به کمک آن اثربخشی و کارایی عملیات را ارزیابی کنند.
    در واقع حسابرسی عملیاتی نوعی نگرش است که علت نارسایی ها ،ضعف ها ،نقایص و عوامل دیگر را در افراد نمیجوید بلکه علت ها را در نظام های کنترلی جستجو میکندو در صدد رفع آن برمی آید.حسابرسی عملیاتی یکی از انواع خدمات مشاوره مدیریت است که روز به روز اهمیت بیشتری میابد.
    سایت من




---

مشاوره، آموزش و ساخت فروشگاه اینترنتی