Loading...

  • Elnaz
    Elnaz
    یکشنبه 7 خرداد 1391 - 16:04

    کشف استعداد ها.. (1591 بازدید)

    كشف استعدادها
    وقتي نوزاد شما به دنيا مي‌آيد و كمي بزرگ‌تر مي‌شود مي‌توانيد بفهميد چپ دست است يا راست دست، اين خودش نوعي كشف استعداد است. در افراد چپ دست نيمكره راست مغز فعال است و نيمكره راست شامل تصور و تجسم، شناخت رنگ، موسيقي و وزن آهنگ و كلا هنر است. افراد راست دست داراي نيمكره چپ فعال هستند و نيمكره چپ در رياضيات، زبان و ارتباط كلامي، منطق و بررسي و تجزيه و تحليل و نويسندگي فعال‌تر است. چپ دست يا راست دست بودن يكي از نشانه‌هاي چگونگي استعداد فرزندتان است كه البته تعيين‌كننده نيست.
    اولين روش براي كشف استعدادهاي كودك مشاهده رفتار اوست. اكثر مادرها با ديدن رفتار‌هاي كودك خود به خصوص اگر فرزند اولشان باشد به وجد مي‌آيند و فكر مي‌كنند تنها كودك آنهاست كه اين حركت شگفت‌انگيز را انجام مي‌دهد. شما بايد به عنوان والدين كودكتان آگاهي كامل از روند رشد كودك داشته باشيد تا آنچه لازمه رشد كودك در رفتار است را بدانيد مثلا سن دندان درآوردن، راه افتادن، حرف زدن و... . با اين آگاهي كه از قبل پيدا كرده‌ايد مي‌توانيد به ارزيابي دقيق‌تري از رفتار‌هاي كودك خود دست پيدا كنيد مثلا مي‌توانيد بفهميد كودكتان با توجه به سنش زود يا دير به حرف افتاده است. والدين آگاه و واقع بين مي‌توانند بگويند فرزندشان حدودا از چه سطح هوشي برخوردار است، توانايي‌هاي حركتي او در چه سطحي است. گنجينه لغات، حافظه كلامي، حافظه عددي، سرعت يادگيري و... از جمله مسائلي است كه والدين مي‌توانند در فرزند خود دريابند.
    والدين بايد دقت كنند كه واقع‌بيني در كشف استعدادها يكي از مهم‌ترين وظايف آنهاست. اكثر والدين به دليل اين‌كه دوست دارند فرزندشان بسيار باهوش باشد و در زمينه‌هاي خاصي كه آنها مي‌خواهند مستعد نشان داده شوند، بسياري از استعدادهاي واقعي كودك را ناديده گرفته و تنها به خواسته‌هاي خود توجه مي‌كنند و گاهي از كودك خود انتظارات واهي و نادرست دارند كه اين كارشان تنها به هرز رفتن استعدادهاي واقعي فرزندشان مي‌انجامد. خداوند در هر فردي استعدادهاي خاصي گذاشته است كه او را منحصر به فرد مي‌كند پس سعي كنيد استعدادهاي واقعي فرزندتان را بيابيد.
    دقت داشته باشيد كه بچه‌ها در هر آنچه استعداد دارند علاقه نشان مي‌دهند و به هر چه علاقه نشان مي‌دهند در آن توانمندتر مي‌شوند. در واقع علاقه و استعداد رابطه مستقيم با هم دارند. وقتي كودك بزرگ‌تر مي‌شود مي‌توان به علايق او توجه كرد و ديد كه كودك بيشتر به سمت چه چيزي علاقه و توجه نشان مي‌دهد. كودكاني هستند كه ساعت‌ها سرگرم ساختن و خراب كردن وسايلند، بعضي از بچه‌ها علاقه شديدي به گوش دادن موسيقي، كتاب قصه و ديدن برنامه‌هاي موزيكال تلويزيون دارند و بعضي نيز عاشق نقاشي كشيدن‌ هستند. تنها وظيفه والدين دقت به اين رفتارها و در اختيار گذاشتن آنچه كه به آن علاقه نشان مي‌دهد به كودك است.
    وقتي فرزندتان به سن مهد كودك رسيد يعني حدود پنج شش سالگي، مي‌توان با ايجاد ارتباط با مربيان به استعدادهاي فرزند خود پي ببريد. از خود كودك بپرسيد كه دوست دارد چه كلاسي در مهد برود، به علايق خودتان توجه نكنيد بلكه به علايق فرزندتان احترام بگذاريد.
    در سن مدرسه نيز مي‌توانيد از معلمان او بپرسيد و با توجه به نمرات و حرف‌هاي كودك خود متوجه علايق و استعدادهاي او شويد. از پرسشنامه‌هاي استعداد و تست‌هاي كشف استعداد كه روان‌شناسان در اختيار دارند نيز مي‌توان كمك گرفت. خانه‌هاي كشف استعداد نيز مكان‌هايي هستند كه مي‌توانند در اين امر كمك كنند. آنها با ابزار و روش‌هايي كه به كار مي‌برند مي‌توانند تا حدودي به شما بگويند فرزندتان در چه زمينه‌هايي مستعد است.
  • کارتونک
    کارتونک
    یکشنبه 2 مهر 1391 - 01:04
    سایت من تولید کارتون با حضور خود کودک درون کارتون




---

مشاوره، آموزش و ساخت فروشگاه اینترنتی