Loading...

  • ایلیا
    ایلیا
    چهارشنبه 7 خرداد 1393 - 04:34

    انواع غذاههای سنتی ایران (1379 بازدید)


    1389159737.jpg
    انواع غذا های سنتی ایران :
    [/b]
    آشپزی ایرانی یکی از کامل ترین ترکیبات غذایی در جهان و آسیا را شامل می شود ، آشپزی ایرانی ، بسیاری از غذا های کشور
    های حوزه ی خاورمیانه همچون کشور ترکیه ،ارمنستان ،گرجستان ، جمهوری آذر بایجان و عراق را تحت تاثیر قرار داده است
    خورشت ها و آش های ایرانی نشان می دهد که به طور سنتی زنان ایرانی با شناخت دقیق از مواد غذایی و ترکیب انها با یکدیگر
    براحت تر شدن هر چه بیشتر غذاها خوبی دست یافته اند . بعلت وجود فرهنگ غنی ایران و اقوام مختلف از تنوع خاصی برخورد
    دار است که کمتر فرهنگ یا کشوری چنین ویژگی های دارد .
    غذا های سنتی ایران شامل :
    [/b]
    -چکدریمه(پلوی سنتی ترکمن)
    -کاچی (به روش سنتی )
    -کته شیرازی (فارس)
    -گیپه (خرم آباد )
    -قیمه نخود ( یزد)
    -آبگوشت قلیه کروپز
    -بورافی باقالا سبز (شوشتر )
    -خورشت فسنجان با پسته ( رفسنجان )
    -مرغ ترشه (شمال )
    -بورک سیب زمینی (ترکمن )
    -خورشت جوجه(شمال )
    - ماهی حلوا (بندر عباس)
    - گزلمه (ارومیه)
    -سبزی پلو (سمنان)
    -آش کشک (سنندج)
    -آش قنبید (قم )
    -آبگوشت با لوبیا سفید (کاشان )
    -کال جوش ( زاهدان )
    -بورک قارچ (ترکمن )
    -مرصع پلو (فارس )
    -بیلهر پلو (یاسوج )
    - آش شلی (یزد )
    - تهچین کشمش (سمنان )
    - قورمه آذری (مهاباد )
    - دمی سیر داغی عدسی (خراسان )
    - رب پلو (شیرلز )
    - شکر پلو (شیراز )
    - دم پخت (شیراز)
    - قنبر پلو (شیراز )
    - ناز خاتون (شمال)
    - انار بیج( گیلان )
    - بادمجان کباب (گیلان )
    - ماهی گرد بیج(گیلان )
    - کوکوی مرغ (گیلان )
    - اشیل وابیج (گیلان )
    - کاله کباب (گیلان)
    - خورشت (متذجن )
    - پیچاخ قیمه (آذر بایجان)
    - کوفته نخود چی (بروجرد)
    - بادمجان سوخاری (فارس)
    - خورشت ریواس (کردستان )
    - کوفته گشنیزی
    - چغرتمه (گیلان )
    - خوروشت هویج و پسته
    - آبگوشت غور (سنندج)
    - کنی انار (مازندران)
    - کباب بختیاری
    - یخنی نخود (شیراز )
    - اشکنه (شیراز )
    - سیب پلو (کرمانشاه )
    - باقالا وابیج
    - اشپل کوکو (گیلان )
    - بادمجان مسما (گیلان )
    - ماهی افلاطونی (گیلان )
    - ترشه تره (گیلان )
    - بادمجان بورانی (گیلان )
    - شیرین تره (گیلان)
    - کتلت ماهی (گیلان )
    - قطاب گوشتی
    - قلیه تخم مرغ ( خوزستان )
    - جوجوش (محلی )
    - سر قلیه
    - قیمه خلال بادام (کرمانشاه )
    -شیش انداز (گیلان )
    - قایرمه (کردستان )
    - بادمجان شکم پر (گیلان )
    - دال عدسی ( بوشهر )
    - آش کرفس و گردو
    - کوفته هلو (شیراز )
    - پاچه پلو (شیراز )
    - باقالا قاتوق
    - فسنجان (گیلان )
    -قیمه رشتی
    -باقالا کوکو (گیلان )
    -پلاسرتره (گیلان )
    -ته کبابی (گیلان )
    -شامی رشتی
    -سیر ترش (گیلان )
    -کولی غورا بیج
    -آش مرغ کدو حلوایی (سمنان)
    -آش سماق (اصفهان )
    -سبزی پلو (دامغان )
    -خوروشت غوره
    -سوپ ماست
    -خوراک مرغ بلبلی
    -دو قوس ماهی (بندر دیلم )
    -آش ترخینه
    -خوراک قلوه
    -خلال مرغ و بادام
    -آبگوشت اب انار
    -آش غور ه
    -قیمه نسار (قزوین )
    -شامی کباب (لرستان )
    -کدو بره (ساری)
    -تاس کباب
    -دوری بادمجان
    -تتالی (اراک)
    -ابگوشت مرغ با لپه
    -زیره پلو میرزا قاسمی با کدو خورشتی
    -قلیه دزفولی
    -گشنیز کباب
    -کشک و کدو (کرمان )
    -خوراک لوبیا چیتی
    -ابگوشت فلفل (هدان )
    -مرغ شکم پر (مازندران )
    -قلیه میگو
    -ماهی شکم گرفته
    -بیریانی مرغ با ماست
    -خورشت خلال (کرمانشاه )
    -کوکو لوبیا سبز (تبریز )
    -دیزی
    -بادمجان فنری تند
    -پنیر برشته
    جایگاه خوراک ایرانی در جهان :
    [/b]
    غذاهای ایرانی در مجامع بین المللی جایگاه خوبی را دارا است همچنین به علت نفوذ فرهنگی ایران در کشور های افغانستان ،
    تاجیکستان ، آذر بایجان ، ارمنستان ، عراق ، ترکیه آشپزی ایرانی توانسته طرفدار خوبی در این نقاط جهان پیدا کند و به گونه ی
    قوی آشپزی این کشور ها را تحت تاثیر قرار دهد .
    منبع : http://wiki.5040.ir/fa/content/article/197.html




---

مشاوره، آموزش و ساخت فروشگاه اینترنتی