Loading...

  • مامان وحید
    مامان وحید
    پنجشنبه 4 خرداد 1391 - 07:15

    مراحل رشد نوزاد تا دو ماهگي (40112 بازدید)

    در پايان دو ماهگي، نوزاد شما به بسياري از چيزهاي پيرامونش علاقه‌مند مي‌شود و كنترل بيشتري روي اندامش دارد. حدود شش هفتگي كم‌كم به شما لبخند مي‌زند و در همين هفته‌ها شخصيتش شروع به درخشش مي‌كند.
    كنترل سر
    او حالا تلاش بيشتري مي‌كند تا سرش را بالا نگاه دارد. وقتي كه روي شكم خوابيده است، مي‌تواند براي چند ثانيه سرش را تا زاويه 45 درجه بالا بياورد. اين توانايي نشان دهنده آن است كه عضلات گردنش در حال قوي‌تر شدن هستند. در ضمن هر وقت كه بخواهد، مي‌تواند سرش را برگرداند و به يك صداي جديد واكنش نشان دهد.
    حركات
    حالا ديگر حركات نوزاد دو ماهه شما نرم‌تر شده است. نسبت به قبل مدت بيشتري بيدار است و در لحظات بيداري‌اش سعي مي‌كند با تكان دادن دست‌ها و پاها خود را سرگرم كند و تمام اين موارد قوي‌تر شدن او را نشان مي‌دهند. حتي حركات دست‌هايش هدفمندتر مي‌شوند اگر او را در يك اتاق با يك اسباب بازي جديد تنها بگذاريد، تمام حركات دست‌ها و پاها را با هم هماهنگ مي‌كند تا تكاني به خود بدهد و آن‌را به‌دست بياورد؛ اما علي‌رغم تمام اين تلاش‌ها هنوز براي چنين كارهايي ضعيف است.


    برچسب ها:
    سایت من شک نکن، اجرا کن!
  • میترا
    میترا
    پنجشنبه 4 خرداد 1391 - 07:17
    رشد فيزيكي
    نوزاد شما در يك تا دو ماهگي به‌طور چشمگيري رشد قدي و وزني خواهد داشت. عضلاتش كم‌كم سفت‌تر و حركاتش مشخص‌تر مي‌شوند. در ضمن بسياري از واكنش‌هاي غير ارادي او در اين مرحله از بين مي‌روند. كم‌كم حالت جنيني او كه از لحظه تولدش با او بوده است، تغيير مي‌كند و به صورت كشيده‌تر در مي‌آيد. زانوهايش قوي‌تر مي‌شوند و ديگر انعطاف‌پذيري قبل را ندارند. قبلا تمام انگشتانش را به صورت گره كرده جمع مي‌كرد؛ ولي حالا كم‌كم آنها را باز و دست‌هايش را از حالت مشت‌شده خارج مي‌كند. در پايان دو ماهگي، اگر يك جغجغه در نزديكي‌اش بگذاريد، بدون شك قادر خواهد بود آن‌را بردارد و حتي چند ثانيه در دست‌هايش نگه دارد.
    مهارت‌هاي آموزشي
    او به محيط اطرافش علاقه‌مند شده است. بسيار باهوش است و شما را خوب تشخيص مي‌دهد. به هنگام ديدن شما، هيجان‌زده مي‌شود و اين هيجان را با تكان دادن كل اندامش همراه با لذت و شادي نشان مي‌دهد. بلافاصله بعد از شنيدن هر صدايي به آن سمت بر مي‌گردد و حتي مي‌تواند نگاه شما را در حال تماشا كردن چيزي دنبال كند.
    سایت من خانواده مهم ترین عنصر جامعه است. کودک هم عضو مهم خانواده است.
  • مامان وحید
    مامان وحید
    پنجشنبه 4 خرداد 1391 - 07:20
    ديدن و شنيدن
    در يكي دو ماهگي او تمرين مي‌كند با هر دو چشمش به يك نقطه نگاه كند. نسبت به قبل چهره‌ها را موشكافانه‌تر نگاه مي‌كند، به جزئيات توجه نشان مي‌دهد (مثل بيني، چشم‌ها) و مي‌تواند چيزهايي را كه از او دورترند نيز ببيند؛ اما هنوز هم ترجيح مي‌دهد به چيزهاي پيرامونش نگاه كند. فهم او از زبان كمي بيشتر شده است. با تماشاي صحبت كردن شما او نيز دهانش را باز و بسته مي‌كند تا خود با را رفتار شما تطابق دهد.
    حافظه
    حافظه نوزاد در نخستين هفته‌هاي پس از تولد بسيار كوتاه‌مدت و توانايي او در به خاطر سپردن در حال پيشرفت است. براي اينكه كمك كنيد تا حافظه‌اش تقويت شود، به او اجازه دهيد چيزها را با بيش از يك حواسش تجربه كند؛ مثلا او قادر نخواهد بود اسباب‌بازي‌هايش را به خاطر بسپارد؛ اما اگر اجازه دهيد آنها را هم تماشا و هم لمس كند، ذهنش آنها را با جزئيات بيشتري ثبت و اطلاعات بيشتري از بافت، رنگ و شكل‌شان ذخيره مي‌كند.
    سایت من شک نکن، اجرا کن!
  • میترا
    میترا
    پنجشنبه 4 خرداد 1391 - 07:27
    رشد عاطفي و اجتماعي
    دوست داشتني‌ترين چيزها در اين مرحله، پيشرفت نوزاد در زمينه تشخيص و پاسخگويي به شما است. او هنوز هم گريه مي‌كند، اما از راه‌هاي ديگري هم براي جلب توجه شما و نشان دادن احساساتش بهره مي‌گيرد. او مي‌تواند از كل صورتش و اندام‌هاي بدنش استفاده كند تا به پاسخي كه مي‌خواهد برسد. فرزند شما با علاقه بيشتري به چهره‌ها نگاه مي‌كند؛ زيرا تاربيني او بسيار كمتر شده است و مي‌تواند بسياري از حالات چهره‌ها را ببيند. آگاهي از اينكه چه اتفاقاتي پيرامونش مي‌افتد، نشان مي‌دهد كه او در حال يادگيري، جمع‌آوري اطلاعات بيشتر از چگونگي رابطه داشتن با شماست. او حالا هر نوع رابطه‌اي را دوست دارد و از هر تماسي لذت مي‌برد. برخي فعاليت‌ها براي رشد مهارت‌هاي نوزاد: شما هنوز هم سرگرمي شماره يك نوزاد دو ماهه خود هستيد. با او حرف بزنيد، برايش آواز بخوانيد، موزيك پخش كنيد و هم‌زمان دست و پاي خود را تكان دهيد تا او احساس لذت كند و تحريك شود. به هر حال اين كارها نتايج مثبتي به دنبال خواهند داشت. هنگام حمام كردن برايش آواز بخوانيد و روي انگشتانش آب بپاشيد تا بيشتر به او خوش بگذرد.
    تحريك حواس
    او را در كرير (Carrier) بنشانيد و با خودتان در فضاي داخل و اطراف خانه بچرخانيد. در عين حال با او حرف بزنيد. او صداهاي جديد را مي‌شنود و با موقعيت هر يك آشنا مي‌شود. اين بازي به او كمك مي‌كند تا تصاوير و صداها را با هم هماهنگ كند.
    نوزاد شما از قلقلك دادن كف دست‌هايش لذت مي‌برد. اين‌كا را با يك شي بسيار نرم و خز مانند انجام دهيد.
    نوازد خود را به آرامي روي تشك بنشانيد و خودتان از پشت او را نگه داريد. آرام‌آرام انگشتان كوچك پاهايش را كمي بكشيد. با انجام اين‌كار كمي متعجب خواهد شد، اما بار دوم كه اين‌كار را انجام مي‌دهيد، مي‌توانيد لبخند را روي چهره‌اش ببينيد، چرا كه اين‌بار مي‌داند، چه اتفاقي قرار است بيفتد. لبخند زدن او نشان مي‌دهد كه مي‌خواهد در اين‌كار شما را همراهي كند.
    هيچگاه براي شروع كتاب خواندن براي نوزادتان زود نيست. كتاب‌هايي را كه طرح‌هاي زيبا و رنگي دارند، براي او انتخاب كنيد. تصاوير بايد واضح و رنگ‌ها كُنتراست بيشتري داشته باشند. بهتر است تصاوير مربوط به نوزادان و حيوانات باشند. كتاب را درست مقابلش بگيريد تا بتواند تصاوير را به خوبي ببيند. گاهي اوقات صفحه‌ها را ورق بزنيد و در مورد تصاوير با او صحبت كنيد. با انگشت به هر كدام اشاره كرده و چيزي راجع‌به آن بگوييد.
    يكي از عروسك‌هايش را در دست بگيريد و شروع به تكان دادن آن كنيد و در عين حال خودتان به جاي عروسك حرف بزنيد. نوزادان از اين‌كار بسيار لذت مي‌برند.
    سایت من خانواده مهم ترین عنصر جامعه است. کودک هم عضو مهم خانواده است.
  • میترا
    میترا
    پنجشنبه 4 خرداد 1391 - 07:28
    نخستين لبخند
    نخستين لبخند نوزادتان حدود شش هفتگي ديده مي‌شود. در واقع اين لبخند، اولين لبخند واقعي او است؛ چرا كه در همين روزهاست كه چشم‌هايش نسبت به قبل بسيار واضح‌تر مي‌بينند. اگر شما نيز به او لبخند بزنيد، خنده‌هاي او بيشتر و محكم‌تر مي‌شوند. هر چه او بيشتر به شما لبخند بزند، شما نيز در جواب به او بيشتر لبخند و با او حرف بزنيد. او براي رشد اجتماعي و شخصيتي نياز دارد با شما تعامل بيشتري داشته باشد.
    وقتي كه او لبخند زدن را ياد مي‌گيرد، ديگر متوقف نمي‌شود و بعد از آن بيشتر هم اين‌كار را انجام مي‌دهد. به خصوص وقتي كه كسي به او نگاه كند و با او حرف بزند، او نيز شروع به لبخند زدن مي‌كند. اما با گذشت چند هفته ديگر، او چهره‌هاي آشنا و غريبه را مي‌شناسد و لبخندهايش را براي آنهايي كه آشنا هستند، نگه مي‌دارد. اين مرحله از رشد نوزاد براي خودش بسيار لذت بخش است. لبخند او به شما نشان مي‌دهد كه شاد است؛ پس شما نيز بايد با لبخند زدن به او نشان دهيد كه شاد هستيد.
    سایت من خانواده مهم ترین عنصر جامعه است. کودک هم عضو مهم خانواده است.
  • mahsa
    mahsa
    سه شنبه 13 تیر 1391 - 01:20
    ممنون مطلب خوبی بود.
    سایت من من نی نی ندارم ولی نی نی هارو دوست دارم.
  • کارتونک
    کارتونک
    یکشنبه 2 مهر 1391 - 00:54
    سایت من تولید کارتون با حضور خود کودک درون کارتون
  • فرشته
    فرشته
    یکشنبه 1 اردیبهشت 1392 - 18:06
    ممنون از مطالب خوبتون
  • شاهدخت
    شاهدخت
    یکشنبه 1 اردیبهشت 1392 - 21:55
    چقدر جالب بود ولی حیف که من نی نی ندارم
  • لعيا_92
    لعيا_92
    سه شنبه 3 اردیبهشت 1392 - 21:11
    ممنون از مطالب آموزنده اي كه در اين سايت به اشتراك گذاشتيد خيلي خيلي جالبه :)
  • baran666
    baran666
    سه شنبه 3 اردیبهشت 1392 - 21:32
    سلام
    دوستان از لینک زیر به عکس دختر من رای می دید ؟ ممنون
    http://ranking.studio-sky.com/Photo.aspx?PhotoID=258
  • فرحناز
    فرحناز
    چهارشنبه 4 اردیبهشت 1392 - 19:01
    http://valedein.10006016.ir/section/nozad-oliya این سایت مقاله های جالبی برای نوزادهای کوچولو داره. یک سری بزنید
  • بیمه عمر و تامین آتیه بیمه پاسارگاد
    بیمه عمر و تامین آتیه بیمه پاسارگاد
    دوشنبه 9 اردیبهشت 1392 - 01:40
    سایت من
  • مرکز سلامت ذهن وصال
    مرکز سلامت ذهن وصال
    جمعه 3 مرداد 1393 - 03:25
    مراحل کامل رشد روانی و حرکتی کودک ( مراحل رشد کودک از لحاظ ذهنی و جسمی ) به همراه پوستر و دفترچه در سایت
    www.vesalcenter.com
    سایت من وصال به سلامت ذهن و روان می اندیشد. انجام انواع تست ها و ارزیابی های شناختی، تست هوش، تست حافظه، تست توجه , بررسی صافی کف پا و انحراف ستون فقرات.
  • sara
    sara
    چهارشنبه 22 بهمن 1393 - 23:32
    مواد غذایی که ممکن است در شیرخوار زیر یک سال ایجاد حساسیت کنند
    شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را کمتر می کند)
    سفیده تخم مرغ
    انواع توت، کیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
    بادام زمینی
    مواد غذایی که در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممکن است باعث خفگی شیرخوار شود:
    ▪ دانه کشمش
    ▪ دانه انگور
    ▪ ذرت
    ▪ تکه های سوسیس
    ▪ آجیل
    ▪ تکه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و …
    ▪ تکه های گوشت
    اصول تغذیه کودکان تا قبل از یک سالگی
    http://niniasal.com/%D8%A7%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%DA%A9%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A7-%D9%82%D8%A8%D9%84-%D8%A7%D8%B2-%DB%8C%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D9%84%DA%AF%DB%8C/
  • saramemar
    saramemar
    یکشنبه 28 مهر 1398 - 20:35
    مطلب خوبی بود ولی کاش در مورد بیماری بچه ها تو این سن هم مطلبی می خوندم قبل اینکه بچم به مشکل بربخوره . بچم تو 9 ماهگی تب شدید گرفت و من توجهی نکردم و گفتم مراقبت می کنم خوب میشه و اما باید زود اقدام می کردم . خدا دکتر علی فرجی رو خیر بده که به موقع به دادم رسید و نذاشت بچم از بین بره .
  • shakiba
    shakiba
    پنجشنبه 9 آبان 1398 - 21:46
    پایش رشد در ماه اول زندگی
    نوازد شما طی اولین هفته بعد از تولد، وزن از دست می دهد. (کاهش وزنی حدود 5 تا 10 درصد وزن هنگام تولد طبیعی تلقی می شود) اما حدود 2 تا 3 هفته بعد، حدودا روز 14 تا 28 گرم اضافه وزن پیدا می کند و مجددا به وزن هنگام تولد برخواهد گشت و تا پایان ماه اول، وزنش حدود 900 گرم زیاد می شود.
    انتظار داشته باشد بند نافش بین 10 روز تا 2 هفته پس از زایمان بیفتد. هنوز نمی تواند گردنش را صاف نگه دارد پس هنگام بغل کردن باید گردنش را نگه دارید. همچنین باید مراقب نقاط نرمی که روی سر و پشت گردنش هستند (همان ملاج) باشید. در این زمان حرکات نوزاد، اغلب معطوف به بدن خودش است و در ارتباط با محیط اطرافش نیست. او اغلب حرکات را به صورت رفلکسی و نه آگاهانه انجام می دهد. اگر انگشت خود را نزدیک دستش ببرید، آن را می گیرد و رها نمی کند.
    رفلکس مکیدن باعث می شود به سمت هرچه که در نزدیکی گونه و لبش باشد، بچرخد تا آن را بمکد. انتظار داشته باشید جمعا، دستکم 16 ساعت در روز بخوابد. نوزاد در این مرحله از زندگی اش به شدت نزدیک بین است، پس فقط آنچه را می بیند که در فاصله 20 تا 39 سانتی متری صورتش قرار بگیرد. پس هنگامی که می خواهید با او حرف بزنید، صورتتان را در فاصله نزدیکی از چشمانش بگیرید تا بتواند شما را ببیند زیرا او عاشق صورت آدم است.
    پایش رشد در ماه دوم زندگی
    در این ماه نوزاد شما به یک بچه دوست داشتنی تبدیل می شود زیرا هم از نظر جسمی و هم از نظر اجتماعی بزرگ تر شده و می تواند با شما ارتباط برقرار کند. به این معنا که روی حرکات رفلکسی خودش، تسلط بیشتری پیدا می کند و برخی حرکات را به طور ارادی انجام می دهد.
    در این مرحله او می تواند وقتی روی شکمش خوابیده، سرش را تا حدی (به اندازه 45 درجه) بلند کند. آنچه که نزدیک صورتش باشد، با چرخش سر دنبال می کند و حرکاتش کم کم از حالت غیرارادی خارج و هدفمند می شوند. او تازه متوجه دستانش می شود و این کشف او را هیجان زده و خوشحال می کند.
    در پایان ماه دوم برخی شیرخواران ممکن است بتوانند اسباب بازی هایی که از تختشان آویزان است، بگیرند. شیرخوار 2 ماهه می تواند لبخند بزند و غان و غون کند.




---

مشاوره، آموزش و ساخت فروشگاه اینترنتی